sk cz

Autolekáreň - autodiely, autosúčiastky svetových značiek

Nákupný košík

0x   |   0,00 €

Čo má obsahovať povinná výbava auta?

Blog > Čo má obsahovať povinná výbava auta?

16.02.2017

Čo má obsahovať povinná výbava auta?

autolekárničku Hlavná súčasť povinnej výbavy všetkých motorových vozidiel je Autolekárnička, poprípade lekárnička pre motocykle, ktorá musí zodpovedať normám platným v štáte evidencie vozidla. Autolekárnička musí obsahovať kartičku prvej pomoci.

V našej ponuke máme 2 typy autolekárničiek :

Autolekárnička plastová   5,90€

Autolekárnička textilná   5,50€

Motolekárnička textilná  7,45€

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt autolekarnička

Reflexná vesta je vesta, ktorej povrch je potiahnutý reflexnými prúžkami. Vesta slúži na zvýšenie viditeľnosti osoby, ktorá ju má oblečenú najmä v cestnej premávke
Môže to byť bunda, nohavice, pláštenka alebo najčastejšie používaná reflexná vesta. Bezpečnostný reflexný odev musí byť v dosahu vodiča.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt reflexna vesta

Prenosný výstražný trojuholník musí byť homologizovaný podľa predpisu EHK č. 27, pričom sa umiestňuje počas núdzového státia, najmä pri prerušení jazdy pre chybu na vozidle alebo na náklade alebo v dôsledku dopravnej nehody .
Výstražný trojuholník musí byť vo vozidle v ochrannom kryte (napr. obale) alebo bez ochranného krytu, vtedy musí byť zabezpečená jeho nevyhnutná ochrana proti vonkajším vplyvom počas prepravy.

V akej vzdialenosti umiestniť výstražný trojuholník ?
Vodič je povinný trojuholník umiestniť na okraji vozovky tak, aby ho prichádzajúci vodiči včas a zreteľne videli, a to vo vzdialenosti najmenej 50 m za vozidlom a na diaľnici a rýchlostnej ceste najmenej 100 m za vozidlom. V obci môže byť táto vzdialenosť, ak to vyžadujú okolnosti, kratšia.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt výstražný trojuholnik

4) Náhradné koleso s diskom a s náhradnou pneumatikou musí spĺňať presný rozmer pre dané auto. Ak je v aute plnohodnotné náhradné koleso, musí byť v povinnej výbave zdvihák a kľúč na matice. Druhou možnosťou je dojazdové koleso, kde opäť musí byť k dispozícii zdvihák a kľúč.
    Výnimka, kedy nemusíte mať náhradné koleso je, ak máte vozidlo vybavené prostriedkami na bezdemontážnu opravu poškodenej pneumatiky (napr. defekt sprej alebo sadu na opravu defektu s kompresorom ). Alebo ak máte pneumatiky, ktoré sú schopné pri defekte alebo strate tlaku pokračovať ďalej v dočasnej jazde (pneumatiky označované Runflat).

V ponuke máme tiež aj sadu na opravu defektu do každého auta. Sada je veľmi praktická a jednoduchá na obsluhu. Teraz akciová cena 36,56€

Sada na opravu defektu obsahuje:

Súčasťou balenia je tesniaca hmota Slime, vysoko výkonný 12V vzduchový kompresor (nafúkne stredne veľké automobilové pneumatiky za 7 minút) so zabudovaným tlakomerom a šnúrou do zásuvky 12V. 
Jedna vzduchová hadička, nadstavec na odobratie vložky ventilu a hadička na plnenie, ktorú prepojíte s kolesom.

Ako opraviť defekt za 15min s naším výrobkom na opravu defektu

Čo už v povinnej výbave mať nemusíte?

Žiarovky a poistky

Dobrou správou pre motoristov je, že od novembra 2009 už povinná výbava nemusí obsahovať žiarovky ani poistky . Napriek zrušeniu tejto povinnosti vodičom odporúčame mať pri sebe vždy jednu sadu náhradných žiaroviek.

Ťažné lano

Rovnako ako žiarovky či poistky, podľa § 16 vyhlášky MDPT SR č. 464/2009 Z. z. už ani ťažné lano nie je súčasťou povinnej výbavy osobných automobilov.

U nás nájdete v ponuke ťažné laná za najnižšiu cenu už od 4,18€

Správa o nehode

Správa o nehode nie je súčasťou povinnej výbavy a polícia ju nekontroluje v rámci cestnej kontroly. Ak však budete účastníkom dopravnej nehody – škodovej udalosti a správu o nehode nevyplníte a nepodpíšete, škodová udalosť bude posudzovaná ako dopravná nehoda, ku ktorej je potrebné volať políciu. Ak vám teda správa o nehode v aute chýba riskujete pokutu od polície do výšky 60 eur.

Neúplná povinná výbava alebo lekárnička, či jej časť po exspirácii môže pri cestnej kontrole vyjsť vodiča na 50 eur, pričom sa stáva, že niektorí policajti si práve na tomto radi zgustnú.

 

Pridať komentár

Komentáre (4)

2024    AUTOLEKAREN.SK powered by TecDoc
Facebook