sk cz

Autolekáreň - autodiely, autosúčiastky svetových značiek

Nákupný košík

0x   |   0,00 €

Dekarbonizácia pre motory s DPF

Blog > Dekarbonizácia pre motory s DPF

12.01.2020

Odporúčame DPF KIT resp. BG 6575 DPF, ktorý je určený na kompletnú dekarbonizáciu motoru s DPF.

Ak by ste nevedeli čo je dekarbonizácia, tak vám to vysvetlíme.

Dekarbonizácia prostredníctvom BG je jedinečné odbúranie pevnejších usadenín uhlíka a to chemicky, bez zložitejších, drahších a hlavne nebezpečných procedúr.

Usadenina vzniká pôsobením vysokej teploty na uhľovodíkovúlátku alebo keď sa spaľuje palivo.

Časti motora, prevodovky, diferenciála a iné systémy sa postupom času začínajú zanášať uhlíkovými usadeninami, ktoré vznikajú ako sme už písali posobením vysokej teploty na látky - palivo, oleje.

Usadeniny postupom času začnú zanášať ventily, trysky, spaľovaciu komoru, výfukový systém a pod. To spôsobí stratu výkonu motora, narastie aj spotreba paliva, môže klepať aj motor a auto môže aj zle štartovať. Odbúranie z týchto častí a systémov je pomenovaná ako dekorbanizácia.

 Dekorbanizáciu si môžete urobiť aj sami a to prostredníctvom BG produktov. Odporúčame BG DPF Kit. Dekarbonizácia je urečná pre motory s DPF.

 Stačia na to 3 jednoduché kroky, aby ste zabránili zanášaniu filtru pevných častíc (DPF).

K týmto krokom teda potrebujete BG DPF Kit.

1.Krok produkt BG 109 (EPR)

Zahrejete motor na prevázdzkovú teplotu. Potom vypnite motor a aplikujete do olejového priestoru (do starého oleja pred výmenou) jedno balenie BG 109 (EPR). Potom naštartujete motor a postupujte podľa ďalších bodov:

325ml balenie na 4-8 l motorového oleja = čas dekarbonozácie 20-30 minút / 1200 ot / min

Väčšie balenie - 1 l na 9-15 l motorového oleja = čas dekarbonizácie 40-50 minút / 1200 ot / min

Vypnite motor a hneď odstráňte starý motorový olej a vymeňte olejový filter. Tento produkt je v podstate pre servis olejového systému, DPF, piestnych a kopresných tlakov.

2. Krok produkt BG 112 DOC

Nalejte do motora prípravok BG112 DOC. Nalejte do motora poriadne množstvo motorového oleja. Použite doporučený motorový olej. Strážte správnu hladinu motorového oleja. Tento produkt je v podstate pre servis motového oleja.

 

3. Krok produkt BG 245

Do palivovej nádrže nalejte jedno balenie BG 245. Dotankujte palivovú nádrž do plného stavu, maximálne doporučené množstvo paliva je 70 litrov. Potom už netankujte a vyjazdite celú nádrž až do rezervy. Tento produkt je v podstate pre servis ventilov, vstrekovania, DPF a spaľovacieho systému.

 

Týmito krokmi je celý proces dekarbonizácie ukončený. Palivový systém, vstrekovací systém, spaľovací a výfukový priestor a DPF sú zbavení karbónu. Miminimalizované je aj zanášanie DPF. Pre udržanie výbornej kondície motoru a zabránenie tvorbu karbónu, opotrebovania, zvýšenia spotreby paliva a emisie je doporučené tento proces opakovať každých 15 000 km.

Celý set troch produktov si môžete kúpiť tu.

 

V našej ponuke nájdete komplexný rad BG produktov. Celá ponuka tu.

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.
2024    AUTOLEKAREN.SK powered by TecDoc
Facebook