sk cz

Autolekáreň - autodiely, autosúčiastky svetových značiek

Nákupný košík

0x   |   0,00 €

Európske auto roka 2020

Blog > Európske auto roka 2020

31.12.2019

Vieta aké bude auto roka 2020? Prinášame vám krátky prehľad finalistov jednotlivých automobiliek a ich jednotlivé modely.

Bol širší okruh modelov automobilov, ktoré mohli zabojovať o auto roka 2020. Porota si nakoniec vybrala 7 modelov. Medzi modelmi nechýbajú ani dokonca dva elektromobily. Auto roka môže byť hatchback, crossover alebo môže vypáliť rybník aj spomínaný elektromobil. Vo výbere prekvapivo chýba auto z populárnych SUV-čiek.

O výsledkoch ankety Auto roka 2020 rozhdouje odborná porota, ktorá je zložená zo 60 novinárov. Novinári zastupujú rôzne európske krajiny. Výber finálnej je naozaj zaujímavý, však posúďte sami.

BMW rad 1

Ford Puma

Peugeot 208

Porsche Taycan

Renault Clio

Tesla Model 3

Toyota Corolla

V minolom roku sa stal víťaz elektrický Jaguar I-Pace. Tento rok majú elektromobily svoje miesto v podobe medializovaného modelu Tesla Model 3 a Porsche Taycan. Poraziť tieto elektromobily môže aj nemenej obľúbený hatchback, či už od Renaultu alebo Peugeotu.

 Najväčším prekvapením je to, že sa do finálového výberu nedostal nový Volkswagen Golfa ani jeden z dvoch modelov od Škody - Scala a Kamiq. Chýba tu aj Mercedes-Benz EQC, Opel Corsa aj Mazda 3.Nasledujú aj testovacie jazdy porotcov s finalistami. Testovacie jazdy budú počas zimy, resp. v januári vo Fínsku a vo februári vo Francúzsku.Vyhlásenie víťazného modelu ankety Auto roka 2020 prebehne 2. marca. 2020, deň pred autosalónom, ktorý sa uskutoční v Ženeve.

Pridať komentár

Komentáre (2)

2024    AUTOLEKAREN.SK powered by TecDoc
Facebook