sk cz

Autolekáreň - autodiely, autosúčiastky svetových značiek

Nákupný košík

0x   |   0,00 €

Merač množstva vzduchu - váha vzduchu

Blog > Merač množstva vzduchu - váha vzduchu

29.01.2017

Merač množstva vzduchu - váha vzduchu

Súčasné benzínové a dieselové motory majú zvýšené nároky spotrebiteľov, technické požiadavky a technické požiadavky úradov. Motory musia mať dobrý výkon pre zaistenie dynamiky vozidla, ale neustále sa musí znižovať spotreba paliva a motory musia spĺňať čoraz náročnejšie emisné normy. Kľúčové je teda nastaviť parametre palivovej zmesi. Pre presné odmeranie dávky paliva je treba presne merač množstvo nasatého vzduchu. Množstvo čerstvého vzduchu nasávaného do valcov je tiež kontrolným parametrom, ktorý slúži k ovládaniu systému recirkulácie plynov.

Meranie nasávaného vzduchu musí byť presné a v moderných motoroch sa používa merač prietoku vzduchu. Táto časť sa neustále rozvíja a inovuje sa konštrukcia. V minulosti sa používali klapkové merače prietoku vzduchu. Tie sa ešte stále vyrábajú v dvoch modifikáciách:

- napäťový vstup – výstupný signál je napätie s premennou hodnotou závislou na množstve nasávaného vzduchu.

- s frekvenčným výstupom – výstupný signál s premennou frekvenciou v závislosti na množstve nasávaného vzduchu.

Na čo sa používa merač prietokového množstva vzduchu ? 

Merač presne meria hmotnosť vzduchu nasatého motorom. Poškodený alebo znečistený merač prietok však môže odosielať nesprávne informácie do riadiacej jednotky motora, čo môže poskytovať nesprávne informácie aj pre iné komponenty. V motoroch s turbopreplňovaným meračom prietoku vzduchu je výrazne zaťažený, pretože intenzita prietoku a rýchlosť vzduchu sú neustále veľmi veľké.

Ako funguje / princíp fungovanie?

Celý merač prietoku vzduchu sa skladá s prietokového kanálu, prostredníctvom ktorého, smeruje prúd vzduchu. Dôležité je tiež správne fungovanie senzoru. Podľa použitia vozidla je merač prietoku vzduchu umiestnený v plastovej trubke alebo má senzor samostatný zásuvný modul.

Čo spôsobuje nefunkčná váha vzduchu ? 

Každý automobil dokáže fungovať aj bez váhy vzduchu. Pokazená váha vzduchu však nepriaznivo pôsobí na spotrebu motora, ktorá sa zvyšuje o cca 1 až 1,5 litra na 100 km. Výmena váhy vzduchu nepatrí medzi najlacnejšie opravy vozidla. Najmä nová váha vzduchu môže spôsobiť väčšie zaťaženie rodinného rozpočtu. Avšak v našom eshope www.autolekaren.sk nájdete original vahy vzduchu za najnižšie ceny.

Pri kúpe Váha vzduchu odporúčame len kvalitných výrobcov ako BOSCH, PIERBURG, HELLA, LUCAS, BREMI, VDO a iné 

Váha vzduchu BOSCH sa veľmi často dávala ako original diel do prvovýroby, taktiež aj Váha vzduchu PIERBURG ale aj váha vzduchu VDO či BREMI, HITACHI.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Merač hmotnosti vzduchu Hitachi

V našom eshope www.autolekaren.sk určite nájdete najlepšie ceny vaha vzduchu pre  značky automobilov ako :

ŠKODA, AUDI, BMW, ALFA ROMEO, CHEVROLET, DACIA, CHRYSLER, CITROEN, DAE WOO, DAIHATSU, FIAT, FORD, HONDA, HYUNDAI, INFINITI, ISUZU, JAGUAR, JEEP, KIA, LADA, LANCIA, LAND ROVER, LEXUS , MAZDA, MERCEDES, MINI, MITSHUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, ROVER, SAAB, SEAT, SMART, SANGYONG, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VW a iné 

Ak by ste niečo nevedeli nájsť prípadne overiť vhodnosť použitia dielu , môžte sa obrátiť na nášich školených operátorov buď cez email info@autolekaren.sk , pomocou online chatu v pravom dolnom rohu alebo telefonicky 0901 711 706. Tešíme sa na spoluprácu

Pridať komentár

Komentáre (2)

  • Šalda jiří

    22.09.2023 16:47

    váha vzduch kia 1.1 crdi 55kw 2006 i alternativy děkuji
  • Ján Toma

    11.09.2021 14:50

    Dobrý deň.Potrebujem kúpiť váhu vzduchu ak je na Daewoo nexia r.v.1996 1,5 8V sedan 75HP. VIN:KLATF19Y1TC228753
2024    AUTOLEKAREN.SK powered by TecDoc
Facebook