sk cz

Autolekáreň - autodiely, autosúčiastky svetových značiek

Nákupný košík

0x   |   0,00 €

Snímače tlaku v pneumatikách alebo skratka TPMS

Blog > Snímače tlaku v pneumatikách alebo skratka TPMS

24.01.2017

Snímače tlaku v pneumatikách alebo skratka  TPMS

Snímače tlaku TPMS v pneumatikách, alebo tiež skratka TPMS

Čo je TPMS senzor ?

Šoféri automobilov sa čoraz častejšie stretávajú vo svojich automobiloch s novým systémom sledovania (monitorovanie) tlaku v pneumatikách (Tyre Pressure Monitoring System). V každom kole je inštalovaný TPMS elektronický ventil - senzor. Ten komunikuje rádiovými vlnami s riadiacou jednotkou v automobile. Senzor TPMS meria a zasiela informácie o tlaku, teplote v pneu a stavu batérie senzora, ktorá zásobuje senzor. V prípade problémov (poklesu tlaku v pneumatike) centrálna jednotka v automobile upozorní vodiča. Tento systém nielen stráži Vašu bezpečnosť, ale má aj priaznivý vplyv na spotrebu paliva a opotrebenie pneumatík. Zatiaľ čo v USA sú už všetky novo vyrábané vozidlá týmto systémom vybavené. V Európe je tento systém vybavenia, známy pod anglosaským označením TPMS (Tyre Pressure Monitoring System), povinný od 1. novembra 2012 na všetkých nových modeloch áut.

Aký význam majú snímače TPMS ? 

Význam je jednoduchý zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky a kontrola spotreby paliva. Podhustené pneumaitky majú za následok vyššiu spotrebu a predčasné opotrebenie pneumatík taktiež aj horšie jazdné vlastnosti. 

Ako funguje TPMS ?

Účelom tohto systému je sledovanie tlaku v pneumatikách, ktoré znižuje spotrebu vozidiel a zvyšuje bezpečnosť. Systém upozorní vodiča v prípade, že tlak v pneumatike klesne o viac ako 20 % vzhľadom na štandardnú hodnotu pre vozidlo a pneumatiku alebo, ak tlak nakoniec klesne pod 1,5 baru. To umožňuje vodičovi bezpečne včas zastaviť, aby sa zabránilo potenciálne nebezpečnej situácii.

Medzi popredných výrobcov TPMS snímačov patrí aj spoločnosť Continental, ktorá ich distribuje pod značkou VDO.

Výhody snímačov tlaku v pneumatikách zakúpených v našom eshope.

      Vyššia bezpečnosť vozidla
         -   
Včasne informuje vodiča o poklese tlaku v pneumatikách
               ľahko zabráni havárii spôsobenej  napríklad defektom.
      Zníženie prevádzkových nákladov vozidla
         -   
Optimálny tlak znižuje opotrebenie pneumatík
              
      Lepšie jazdné vlastnosti
         -  
Správne nahustené pneumatiky zaistia ideálnu stopu vozidla, čo je
             dôležité v  zákrutách a pri extrémnych situáciách.

      Najnižšia cena snímačov TPMS alebo snímačov tlaku v pneumatikách v našom e-shope od výrobcu VDO

      Chráni životné prostredie 

   Súvisiaci obrázok Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt snimač tlaku v pneu

DOLEŽITÉ !

U nás zakúpené snimače TPMS od výrobcu VDO (continental), dokáže identifikovať nové snímače automaticky a centrálna procesorová jednotka automaticky vynuluje chybový stav po asi 15 až 20 minútach jazdy.
Garantujeme najnižšiu cenu na original snímače tlaku VDO.

VDO je značka Continental Automotive. Je Nemecký výrobca. VDO vyrába autodiely do automobilovej elektroniky a mechatroniky na pohonné ústrojenstvo, systém riadenia motora, vstrekovanie paliva.

.

.

V prípade overenia vhodnosti použitia snímača pre Vaše auto neváhajte kontaktovať náš odborný personál buď telefonicky 0901 711 706 alebo pomocou livechatu v pravom dolnom rohu. 

V našom eshope určite nájdete premiové autodiely za najlepšie ceny na trhu pre všetky značky automobilov ako :

ŠKODA, AUDI, BMW, ALFA ROMEO, CHEVROLET, DACIA, CHRYSLER, CITROEN, DAEWOO, DAIHATSU, FIAT, FORD, HONDA, HYUNDAI, INFINITI, ISUZU, JAGUAR, JEEP, KIA, LADA, LANCIA, LAND ROVER, LEXUS , MAZDA, MERCEDES, MINI, MITSHUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, ROVER, SAAB, SEAT, SMART, SANGYONG, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VW a iné 

Ak by ste niečo nevedeli nájsť prípadne overiť vhodnosť použitia dielu , môžte sa obrátiť na nášich školených operátorov buď cez email info@autolekaren.sk , pomocou online chatu v pravom dolnom rohu alebo telefonicky 0901 711 706. Tešíme sa na spoluprácu

Pridať komentár

Komentáre (0)

Zatiaľ žiadne.
2024    AUTOLEKAREN.SK powered by TecDoc
Facebook