sk cz

Autolekáreň - autodiely, autosúčiastky svetových značiek

Nákupný košík

0x   |   0,00 €

ATE CERAMIC

Blog > ATE CERAMIC

23.03.2018

ATE CERAMIC

O brzdách sme si už napísali v dávnejšom článku. Teraz sa pozrieme konkrétne na brzdové platničky ATE CERAMIC.

Brzdy musia samozrejme zabezpečiť bezpečnosť vozidla, to je ich hlavná práca, ale brzdy ATE môžu robiť viac než to. S našimi nízkoprašnými keramickými modelmi sme na trh predstavili novú generáciu brzdových doštičiek, ktorá zabezpečuje zníženie oderu pre perfektný vzhľad disku a dlhú životnosť.

Žiadny ďalší prach.
Keramické brzdové doštičky vytvárajú absolútne minimum brzdového prachu. Disky už nemusia byť pravidelne čistené a ich hodnota je trvalo zachovaná.

Dlhodobé hľadisko.
Ako sa ukázalo na skúškach, brzdové platničky ATE Ceramic vydržia oveľa dlhšie a znižujú opotrebenie brzdových kotúčov. To znamená, že znižujú náklady a zvyšujú spokojnosť.

S dobrým svedomím.
Menej prachu znamená menej napätia na životné prostredie. To je ďalší dôvod, prečo sú naše brzdové platničky s nízkou prašnosťou skutočným prínosom.

Sú v ponuke ATE CERAMIC aj pre moje auto? 

Sortiment brzdových platničiek ATE CERAMIC je hlavne zameraný na vozidlá strednej a vyššej triedy. ATE neustále rozširuje ponuku keramických platničiek a prinášajú produkty pre čoraz viac vozidiel. 

Môžem použiť ATE PowerDisc alebo dierované kotúče spolu s brzdovými platničkami ATE CERAMIC ?

Áno, je to možné. Brzdný výkon zostáva pri tejto kombinácií trvale vysoký. Vzájomné pôsobenie oboch dielov (ATE Ceramic v spojení s ATE PowerDisc alebo dierovaným kotoúčom), však môže viesť ku zvýšeniu hluku behom brzdenia. Veľkou výhodou keramických platničiek je to, že sa neprehrievajú kotú, tak ako klasické platničky a nedochádza k tzv. zvlneniu brzdového kotúča.

Mám namontované športové brzdové kotúče a brzdové platničky ATE Ceramic. Počas brzdenia z vyšších rychlostí však dochádza k hučaniu. Je to normálne?

U niektorých vozidiel môže počas brzdenia z vysokých rýchlostí dochádzať k hučaniu. To je známy fenomén a jav. Brzdný výkon však zostáva rovnako vysoký a tieto zvukové kulisy nemajú vplyv na brzdný výkon vozidla. Taktiež pri nízkych teplotách môže dochádzať k pískanu. Samotná zmes brzdových platničiek a ich elastických komponentov dosahujú optimálne funkcie až po dosiahnutí určitej prevádzkovej teploty. Tieto teploty sú dosiahnuté až po niekoľkonásobnom zabrzdení. Tento jav je však silne závislý na vonkajšej teplote a počasí.

Má použitie brzdových platničiek ATE Ceramic nejaký vplyv na životnosť samotných brzdových kotúčov?

Po krátkom „zabehnutí“ vytvárajú brzdové platničky ATE Ceramic na brzdovom kotúči modro-šedý "tzv. transférový film (Transferlayer)", ktorý sa skladá z karbidov. Karbidy sú veľmi tvrdé a odolné proti opotrebeniu. Preto vždy doporučujeme, pri výmene brzdových platničiek vymeniť aj brzdový kotúč. V prípade použitia opotrebovaných brzdových kotúčov môže dôjsť k poškodeniu brzdového kotúča.

V našom eshope www.autolekaren.sk určite nájdete najlepšie ceny brzdových platničiek ATE CERAMIC ale aj iných autodielov pre  značky automobilov ako :

AUTODIELY ŠKODAAUTODIELY AUDIAUTODIELY  BMWAUTODIELY ALFAROMEOAUTODIELY CHEVROLETAUTODIELY DACIA,
AUTODIELY CHRYSLER, AUTODIELY CITROENAUTODIELY DAEWOOAUTODIELY DAIHATSUAUTODIELY FIATAUTODIELY FORD,
AUTODIELY HONDAAUTODIELY HYUNDAIAUTODIELY INFINITIAUTODIELY ISUZUAUTODIELY JAGUAR,AUTODIELY JEEP,
AUTODIELY KIA, AUTODIELY LADAAUTODIELY LANCIAAUTODIELY LANDROVERAUTODIELY LEXUS, AUTODIELY MAZDA
AUTODIELY MERCEDESAUTODIELY MINIAUTODIELY MITSHUBISHIAUTODIELY NISSAN, AUTODIELY OPELAUTODIELY PEUGEOT
AUTODIELY PORSCHEAUTODIELY RENAULTAUTODIELY ROVERAUTODIELY SAABAUTODIELY SEATAUTODIELY SMART,
AUTODIELY SANGYONGAUTODIELY SUBARUAUTODIELY SUZUKIAUTODIELY TOYOTAAUTODIELY VOLVOAUTODIELY VW a iné 

Ak by ste niečo nevedeli nájsť prípadne overiť vhodnosť použitia dielu, môžete sa obrátiť na nášich školených operátorov buď cez
email info@autolekaren.sk , pomocou online chatu v pravom dolnom rohu alebo telefonicky +421 901 711 706. Tešíme sa na spoluprácu.

Autolekáreň.sk
...autodiely ktoré dodajú život. #stopercent

Pridať komentár

Komentáre (360)

2024    AUTOLEKAREN.SK powered by TecDoc
Facebook